Chiudi

RGFE

Veneto: Venetiaanse gestoofde pens

Chef

Viviana Marrocoli

Cook & Prep Time

2.5 uur

Serves

6

Veneto: Venetiaanse gestoofde pens

Ingredients

  • 1kg schoongemaakte en gekookte pens
  • 250g biologische tomatenpassata
  • 2 eetlepels biologische tomatenpuree (dubbel geconcentreerd)
  • 500ml water
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 salieblaadjes
  • 2 laurierblaadjes
  • zout naar smaak
  • 20g extra vierge olijfolie
  • Parmezaanse kaas naar smaak (optioneel)

Directions

Step 1

Was de pens (bij voorkeur al schoongemaakt en gekookt kopen om de bereiding te versnellen) en laat uitlekken in een vergiet.

Step 2

Snijd ondertussen de wortel en ui fijn en bak ze in een pan met de olijfolie en de kruiden. Voeg de pens toe en bak een paar minuten aan.

Step 3

Voeg vervolgens de passata, de tomatenpuree, het water en een flinke snuf zout toe. Dek de pan af en laat een uur sudderen.

Serveer met stukjes brood om de saus mee op te nemen, bekend als een ‘scarpetta’ of ‘schoentje’!