Chiudi

RGFE

Over ANICAV


GESCHIEDENIS VAN ANICAV

ANICAV is opgericht op 5 februari 1945 door producenten van ingeblikte groenten in Napels om hun industrie te beschermen tijdens tekorten in oorlogstijd en om organisatorische onafhankelijkheid te verkrijgen.

Vandaag de dag is ANICAV de leider van de groenteconservenindustrie in Italië en de belangrijkste vereniging van tomatenverwerkende bedrijven ter wereld, die twee belangrijke sectoren van tomaten- en groenteverwerking omvat. Als onderdeel van de Italiaanse conservenindustrie voor de afgelopen 80 jaar heeft ANICAV een levendige industriële omgeving gecreëerd door kleine en grote bedrijven in de groente verwerkende sector samen te brengen. ANICAV was de eerste die pleitte voor kwaliteitscontroles op voedselexporten en het elimineren van zwaveldioxide in half-afgewerkte producten.

Tegenwoordig vertegenwoordigen ANICAV-leden driekwart van alle Italiaanse tomatenverwerkende bedrijven (met een omzet van 2,8 miljard euro) en peulvruchten verwerkende bedrijven (met een omzet van 0,6 miljard euro).

ANICAV ondersteunt de conservenindustrie met innovatieve initiatieven en bevordert de dialoog tussen boeren en verwerkers over landbouw- en industriële planning.