Chiudi

RGFE

Umbrië: Brosega-eieren

Chef

Viviana Marrocoli

Cook & Prep Time

15 minuten

Serves

4

Umbrië: Brosega-eieren

Ingredients

  • 4 verse eieren
  • 500g biologische fijngesneden tomaten uit blik
  • 1 witte ui
  • extra vierge olijfolie naar smaak
  • zout naar smaak

Directions

Step 1

Snijd de ui in fijne juliennereepjes en fruit ze zachtjes in olijfolie. Voeg de tomaten met een snufje zout toe en kook 10 minuten op middelhoog vuur.

Step 2

Wanneer de saus bijna klaar is, zet het vuur laag en breek voorzichtig de eieren één voor één in een kom, zorg ervoor dat de dooiers niet breken, en voeg ze toe aan de pan met de tomatensaus.

Step 3

Dek af met een deksel en laat op laag vuur ongeveer 1 minuut doorgaren tot de eieren gaar zijn. Serveer met rustiek zuurdesembrood.