Chiudi

RGFE

Tuscany: Pappa al Pomodoro (Rustic Tomato and Bread Soup)

Chef

Viviana Marrocoli

Cook & Prep Time

1 uur

Serves

4

Tuscany: Pappa al Pomodoro (Rustic Tomato and Bread Soup)

Ingredients

  • 200g oud Toscaans of volkoren brood
  • 2 teentjes knoflook
  • 100g ui
  • 50g extra vierge olijfolie
  • 600g biologische gepelde tomaten uit blik
  • 300g groentebouillon
  • Extra vierge olijfolie naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 1 bos verse basilicum (alleen de blaadjes)

Directions

Step 1

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit ze in de olijfolie op laag vuur gedurende 10-15 minuten in een diepe koekenpan tot ze zacht zijn. Voeg de gepelde tomaten toe en plet ze met een vork.

Step 2

Breng op smaak met wat zout en laat de saus iets indikken. Snijd intussen het brood in blokjes van 1 cm. Als de tomaten klaar zijn, voeg je de basilicumblaadjes, groentebouillon en de stukjes brood toe.

Step 3

Meng alles goed door elkaar. Zet het vuur uit, dek de pan af met een goed sluitend deksel en laat 10-15 minuten staan zodat het brood de vloeistoffen kan opnemen.

Step 4

Gebruik vervolgens de achterkant van een lepel om het brood fijn te drukken tot een dikke pulp. Breng op smaak met zout en voeg indien nodig extra bouillon toe voor een meer romige textuur.

Besprenkel met extra olijfolie en serveer direct.