Chiudi

RGFE

Trentino: Canederli (broodnoodels) met tomatensaus

Chef

Viviana Marrocoli

Cook & Prep Time

1 uur

Serves

4

Trentino: Canederli (broodnoodels) met tomatensaus

Ingredients

Voor de noodels:

  • 300g oud brood
  • 100g Parmezaanse kaas
  • 200ml melk
  • 160g speck (gerookte ham), in blokjes
  • 80g Italiaanse type 00 bloem
  • 40g witte ui
  • 40g boter
  • 20g gehakte peterselie
  • 4g zout
  • 4 eieren

Voor de saus:

  • 700g biologische tomatenpassata
  • 1 witte ui
  • 1 wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • suiker naar smaak
  • extra vierge olijfolie naar smaak
  • fijn zout naar smaak
  • gehakte peterselie naar smaak

Directions

Step 1

Smelt de boter in een koekenpan op laag vuur. Hak intussen de ui fijn, voeg toe aan de boter en fruit. Snijd het oude brood in blokjes en doe in een grote kom. Voeg de gebakken ui en boter toe en meng goed. Snijd de speck in kleine blokjes en voeg toe aan de kom samen met de bloem. Meng goed. Klop in een andere kom de eieren, melk, zout en gehakte peterselie, en voeg dit mengsel toe aan de bloem. Voeg vervolgens de Parmezaanse kaas toe en meng alles goed. Maak je handen vochtig en vorm balletjes van 35-45g van het mengsel. Laat ongeveer 30 minuten rusten.

Step 2

Voor de saus: Was en schil de wortel, bleekselderij en ui en snijd ze in mirepoix (blokjes van ongeveer 6-10 mm). Fruit alles in een pan met olie, suiker en een snufje zout. Voeg de passata toe en kook ongeveer 30 minuten. Kook de knoedels in een pan met kokend water gedurende 5 minuten, laat uitlekken en kook ze vervolgens nog 10 minuten in de saus zodat ze de smaak opnemen.

Serveer met een scheutje rauwe olijfolie.