Chiudi

RGFE

Pappa al Pomodoro (Brood- en tomatensoep)

Chef

Viviana Marrocoli

Serves

4

Pappa al Pomodoro (Brood- en tomatensoep)

Deze eenvoudige Italiaanse vegan broodsoep is verwarmend, smaakvol en gemakkelijk te maken, en brengt alle smaken van de zomer op je tafel!

Ingredients

  • 500 g biologische gepelde ingeblikte tomaten
  • 2 dikke plakken brood
  • 2 teentjes knoflook
  • chili (optioneel)
  • extra vergine olijfolie naar smaak
  • verse basilicum naar smaak
  • zout en peper naar smaak

Directions

Step 1

Giet genoeg olie in een pan om de bodem te bedekken, voeg de geplette knoflook toe en, indien gebruikt, de chili. Bak dit even aan, voeg dan de tomaten toe en kook het geheel op middelhoog vuur gedurende 20 minuten.

Step 2

Breng op smaak met zout en peper. Intussen neem je twee plakken brood van ongeveer 2 cm dik en week je deze 10 minuten in water. Knijp het brood goed uit en voeg het toe aan de tomatensaus terwijl deze kookt.

Step 3

Voeg ook een beetje water toe. Blijf de soep ongeveer 15 minuten koken, af en toe roerend. Tegen het einde gebruik je een garde om de soep romiger en gladder te maken. Voeg de verse basilicum en een scheutje olie toe.

Serveer de tomatensoep warm, maar niet kokend.