Chiudi

RGFE

Pannenkoeken

Chef

Viviana Marrocoli

Serves

4

Pannenkoeken

Het perfecte brunchrecept om je op een koude februariweekend op te warmen en je veel energie te geven voor een frisse winterwandeling!

Ingredients

  • 100 g Italiaanse ’00’-bloem
  • 100 g boekweitmeel
  • 380 ml melk
  • 1 ei
  • 60 g ontbijtspek, in stukjes gesneden
  • 60 g geraspte Emmental
  • 200 g biologische baby pruimtomaten uit blik
  • 1 sjalot
  • basilicumblaadjes
  • 80 g Auricchio Piccante of een andere sterke kaas

Directions

Step 1

Meng de twee soorten meel samen en voeg de melk, zout en het ei toe. Laat het mengsel 30 minuten rusten. Voeg daarna het gesneden ontbijtspek en de geraspte Emmental toe aan het beslag. Fruit apart de fijngehakte sjalot met de tomaten om een saus te maken.

Step 2

Smelt in een koekenpan van 18 cm diameter wat boter (of olie) en giet een pollepel van het beslag erin; kantel de pan om de bodem te bedekken en een dunne pannenkoek te maken. Draai om als de bovenkant gestold is en bak de andere kant. Herhaal dit tot al het beslag op is.

Serveer de pannenkoeken met de saus van baby pruimtomaten, voeg een paar blaadjes basilicum toe en bestrooi met de geraspte Auricchio kaas.

You Might also Like