Chiudi

RGFE

Montanare, of mini gefrituurde pizza’s

Chef

Viviana Marrocoli

Serves

4

Montanare, of mini gefrituurde pizza’s

Deze heerlijke mini-pizza’s zullen verdwijnen zodra je ze frituurt; geniet ervan als traktatie met je vrienden en familie.

Ingredients

  • 250 g Italiaanse ‘0’-bloem
  • 150 ml water op kamertemperatuur
  • 7 g fijne zeezout
  • 2 g verse gist (verkruimeld) of 1 g gedroogde gist

Voor de saus:

  • 500 g biologische gehakte tomaten uit blik
  • 1 ui
  • 5 g fijn zout
  • 1 liter zonnebloemolie (om in te frituren)
  • basilicum
  • pecorino kaas, geraspt
  • fior di latte of mozzarella (optioneel) om te garneren

Directions

Beredingswijze voor de deeg:

Doe de bloem en gist in de kom van een standmixer en begin te mengen met een garde. Lucht de bloem en voeg geleidelijk al het water toe. Zet de mixer altijd op stand 1, zodat het deeg niet te warm wordt. Voeg halverwege het mengen het zout toe en vervang de garde door de deeghaak. Blijf kneden totdat het deeg van de zijkanten van de kom loskomt. Laat het deeg in de kom, afgedekt met een vochtige doek, op een warme plek minstens 30 minuten rusten. Verdeel het deeg daarna in kleinere bolletjes van minstens 70 g en laat ze in omvang verdubbelen.

Bereidingswijze voor de saus:

Fruit de ui en voeg de gehakte tomaten toe en bak ze kort aan.

Frituren:

Verhit voldoende olie voor het frituren in een pan met hoge zijkanten. Zet de pizza’s één voor één in de hete olie en bedruip ze constant met de olie, met een lepel, zodat ze opblazen. Haal ze eruit zodra ze gaar zijn met een schuimspaan, laat uitlekken en garneer met de hete tomatensaus, pecorino kaas en basilicum. Garneer elke pizza met een blokje fior di latte of mozzarella, indien gewenst.