Ingredients
Ingrediënten voor het beslag:
- 1 ei + 1 opgeklopt eiwit
- 150 ml bruiswater
- 150 g gewone witte bloem, type ‘0’
- 60 g biologische tomatenpuree
- zout naar smaak
- 500 g kabeljauwfilets
- zonnebloemolie of pindaolie voor het frituren, naar behoefte
Voor de tomatenmayonnaise:
- 300 g biologische cherrytomaten uit blik, uitgelekt en zonder zaadjes
- 2 tl mosterd
- 1 tl gedroogde bieslook, gemalen
- 1 citroen (sap)
- 1 el appelciderazijn
- 1-2 druppels Tabasco (of een snufje chilipoeder)
- druivenpitolie, naar behoefte
- zout
Directions
Bereidingswijze voor de vis:
Meng in een kom de bloem, het water en het hele ei, en voeg vervolgens het opgeklopte eiwit toe. Laat het beslag in de koelkast rusten. Verhit nu de olie in een pan met een rand van 4 cm tot 165°C. Neem de filets, dip ze in het beslag en frituur ze tot ze goudbruin zijn; laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bereidingswijze:
Doe alles, behalve de olie, in een blender en emulgeer door geleidelijk de olie toe te voegen.