Chiudi

RGFE

Kibbeling, gepaneerde visstukjes met tomatenbeslag en mayonnaise

Chef

Viviana Marrocoli

Serves

4

Kibbeling, gepaneerde visstukjes met tomatenbeslag en mayonnaise

Heerlijke gefrituurde vis uit Nederland met een tomaten-twist in het beslag en mayonaise – perfect voor een late zomeravond met vrienden of als tapasachtige snack met een verfrissend glas wijn.

Ingredients

Ingrediënten voor het beslag:

  • 1 ei + 1 opgeklopt eiwit
  • 150 ml bruiswater
  • 150 g gewone witte bloem, type ‘0’
  • 60 g biologische tomatenpuree
  • zout naar smaak
  • 500 g kabeljauwfilets
  • zonnebloemolie of pindaolie voor het frituren, naar behoefte

Voor de tomatenmayonnaise:

  • 300 g biologische cherrytomaten uit blik, uitgelekt en zonder zaadjes
  • 2 tl mosterd
  • 1 tl gedroogde bieslook, gemalen
  • 1 citroen (sap)
  • 1 el appelciderazijn
  • 1-2 druppels Tabasco (of een snufje chilipoeder)
  • druivenpitolie, naar behoefte
  • zout

Directions

Bereidingswijze voor de vis:

Meng in een kom de bloem, het water en het hele ei, en voeg vervolgens het opgeklopte eiwit toe. Laat het beslag in de koelkast rusten. Verhit nu de olie in een pan met een rand van 4 cm tot 165°C. Neem de filets, dip ze in het beslag en frituur ze tot ze goudbruin zijn; laat ze uitlekken op keukenpapier.

Bereidingswijze:

Doe alles, behalve de olie, in een blender en emulgeer door geleidelijk de olie toe te voegen.