Ingredients
- 4 plakken zwaardvis
- 1 Tropea-ui (of rode ui)
- 1 stengel bleekselderij
- 10 groene olijven zonder pit
- 2 el gepekelde kappertjes
- 300ml biologische fijngehakte tomaten uit blik
- 3 el extra vierge olijfolie
- Zout naar smaak
- Een handvol verse peterselie
Directions
Step 1
Snijd de ui in niet al te dunne plakjes en verwijder de draden van de bleekselderij voordat je deze in kleine stukjes snijdt. Hak de olijven grof, en knijp het overtollige vocht uit de kappertjes.
Step 2
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit de ui en bleekselderij, regelmatig roerend. Voeg een kopje koud water toe.
Step 3
Zodra de groenten goudbruin zijn, voeg je de kappertjes en olijven toe en laat het nog 3-4 minuten bakken. Voeg daarna de fijngehakte tomaten toe, breng op smaak met zout, en kook nog eens 10 minuten.
Step 4
Ondertussen, verhit een andere koekenpan en schroei de zwaardvis aan beide kanten dicht. Voeg de vis vervolgens toe aan de saus en laat het geheel op matig vuur nog 10 minuten garen.