Ingredients
- 250 g gerookte haringfilets
- 60 g ui
- 400 g paprika’s
- 150 g biologische ingeblikte hele gepelde tomaten
- 40 g peterselie
- 4 teentjes knoflook
- zout
- 2 el appelciderazijn
- 30 ml extra vergine olijfolie
- zwarte peper
- baby slablaadjes en kruiden, ter garnering
Directions
Step 1
Reinig de haringen, verwijder de vinnen en trek het vlees uit elkaar met je vingers of snijd voorzichtig. Leg de vis in een bakje, bedek met water en laat het een paar uur weken totdat het zacht is.
Step 2
Rooster de paprika’s en tomaten in de oven of op een grillpan en leg ze daarna in een gerecht. Dek het goed af en laat het minstens 2 uur staan. Verwijder de verbrande schil en de zaadjes van de paprika’s, en de zaadjes van de tomaten.
Step 3
Laat de paprika’s goed uitlekken en doe ze samen met de tomaten, gewassen peterselie, knoflook, zout, peper, olijfolie en azijn in een keukenmachine en meng alles tot een puree – dit kan heel glad of een beetje grof zijn, afhankelijk van je smaak.
Step 4
Serveer de gerookte haring op de paprika- en tomatenpuree en garneer met een paar blaadjes sla en kruiden naar keuze.