Chiudi

RGFE

Emilia: Friggione Bolognese (uienstoofpot met tomaat geserveerd op rustiek zuurdesembrood)

Chef

Viviana Marrocoli

Cook & Prep Time

4 uur

Serves

6

Emilia: Friggione Bolognese (uienstoofpot met tomaat geserveerd op rustiek zuurdesembrood)

Ingredients

  • 4kg witte uien
  • 300g biologische hele gepelde tomaten uit blik
  • 1 tl grof zout
  • 1 tl suiker
  • 2 tl reuzel of extra vierge olijfolie
  • 3 sneetjes geroosterd brood

Directions

Step 1

Pel en snijd de uien in dunne plakjes, voeg de suiker en het grove zout toe, meng en laat 2 tot 4 uur marineren in een afgedekte kom.

Step 2

Doe vervolgens de uien met hun vocht en de reuzel (of olie) in een diepe koekenpan en bak zachtjes op laag vuur, vaak roerend, totdat de uien een mooie rijke gouden kleur krijgen.

Step 3

Als ze beginnen aan te bakken, voeg dan een scheutje water toe. Hak de tomaten en voeg ze toe aan de pan. Laat het geheel nog een paar uur op laag vuur sudderen, vaak roerend. Het resultaat moet een romige saus zijn.

Serveer in een diepe schaal met een scheutje olijfolie en sneetjes geroosterd brood.