Chiudi

RGFE

Eieren in het vagevuur

Chef

Viviana Marrocoli

Serves

2

Eieren in het vagevuur

Dit brunchgerecht is zo vullend en heerlijk dat je nooit zou raden dat het met slechts een paar simpele ingrediënten is gemaakt..

Ingredients

  • 200 g biologische tomatenpassata
  • 1 teentje knoflook
  • gehakte peterselie
  • extra vergine olijfolie naar smaak
  • zout en peper naar smaak

Directions

Step 1

Druppel wat olijfolie in een koekenpan. Voeg de gepelde knoflook toe en bak deze enkele momenten. Voeg de passata toe, breng op smaak en laat op laag vuur ongeveer 10 minuten koken. Verwijder de knoflook zodra de saus klaar is.

Step 2

Maak met een lepel twee kuiltjes in de saus. Breek voorzichtig een ei in elk kuiltje, zonder de dooier te breken. Kook de eieren op zeer laag vuur tot het eiwit is gestold en haal de pan van het vuur.

Step 3

Bestrooi de eieren met zout, peper en gehakte peterselie.

Serveer het gerecht heet.