Ingredients
- 4 kalfs (frankfurter) worstjes
- 1 el kerriepoeder
Voor de saus:
- 1 witte ui
- 4 tl kerriepoeder
- 1 tl paprika
- 1 tl komijn
- zout naar smaak
- 2 soeplepels heet water
- 250 g biologische tomatenpassata
- extra vergine olijfolie naar smaak
- 250 g ketchup
Directions
Step 1
Begin met het bereiden van de saus: Snipper de ui fijn. Voeg een scheutje olie toe aan een koekenpan en fruit de ui zachtjes, voeg daarna de paprika toe. Giet de passata en ketchup erbij en laat de saus sudderen.
Step 2
Roer de komijn en het kerriepoeder erdoor, breng op smaak met zout en voeg twee soeplepels heet water toe. Blijf koken totdat de saus is ingedikt, zet dan het vuur uit en zet de saus opzij.
Step 3
Kook nu de worstjes: Roer een eetlepel kerriepoeder door een grote pan water en breng het aan de kook. Voeg de frankfurters toe en kook ze ongeveer 5 minuten. Giet ze af en leg ze op een zeer hete grillplaat totdat ze aan beide zijden goudbruin zijn.