Chiudi

RGFE

Calabria: Scarpariello Pasta met ‘Nduja

Chef

Viviana Marrocoli

Cook & Prep Time

1 uur

Serves

4

Calabria: Scarpariello Pasta met ‘Nduja

Ingredients

  • 400g biologische datterini (of kerstomaten) uit blik
  • 320g pennette
  • 60g ‘nduja (pikante smeerbare worst)
  • 50g pecorino kaas, geraspt
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 ui
  • Een bos verse basilicum (alleen de blaadjes)
  • Extra vierge olijfolie naar smaak
  • Zongedroogde tomaten in olie naar smaak

Directions

Step 1

Fruit in een grote koekenpan de fijngehakte knoflook en ui kort in wat olijfolie. Voeg de 'nduja toe en laat deze smelten, terwijl de ui licht kleurt.

Step 2

Halveer de datterini-tomaten en voeg ze toe zodra de 'nduja bijna volledig gesmolten is. Breng op smaak met een snufje zout en laat ongeveer 20 minuten sudderen.

Step 3

Blend de saus en giet deze terug in de pan. Kook ondertussen de pennette in een pan met ruim gezouten water, maar giet de pasta een paar minuten eerder af dan op de verpakking staat (bewaar wat kookwater).

Step 4

Voeg de pennette toe aan de pittige tomatensaus, samen met een pollepel kookwater, en kook verder tot de pasta gaar is. Haal van het vuur, voeg de geraspte pecorino toe en meng goed door elkaar.

Step 5

Spoel de zongedroogde tomaten af, knijp overtollige olie eruit en serveer de pasta met de zongedroogde tomaten en wat verse basilicumblaadjes.