We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.
The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ...
Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.
Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.
GESCHIEDENIS VAN ANICAV
ANICAV is opgericht op 5 februari 1945 door producenten van ingeblikte groenten in Napels om hun industrie te beschermen tijdens tekorten in oorlogstijd en om organisatorische onafhankelijkheid te verkrijgen.
Vandaag de dag is ANICAV de leider van de groenteconservenindustrie in Italië en de belangrijkste vereniging van tomatenverwerkende bedrijven ter wereld, die twee belangrijke sectoren van tomaten- en groenteverwerking omvat. Als onderdeel van de Italiaanse conservenindustrie voor de afgelopen 80 jaar heeft ANICAV een levendige industriële omgeving gecreëerd door kleine en grote bedrijven in de groente verwerkende sector samen te brengen. ANICAV was de eerste die pleitte voor kwaliteitscontroles op voedselexporten en het elimineren van zwaveldioxide in half-afgewerkte producten.
Tegenwoordig vertegenwoordigen ANICAV-leden driekwart van alle Italiaanse tomatenverwerkende bedrijven (met een omzet van 2,8 miljard euro) en peulvruchten verwerkende bedrijven (met een omzet van 0,6 miljard euro).
ANICAV ondersteunt de conservenindustrie met innovatieve initiatieven en bevordert de dialoog tussen boeren en verwerkers over landbouw- en industriële planning.